Rondreis Denemarken

Een rondreis Denemarken betekent zorgeloos genieten van een schitterend land. Denemarken is een heel veelzijdig vakantieland, maar bovenal een kindvriendelijke bestemming. Tijdens de rondreis door dit deel van Scandinavië kan je genieten in de buitenlucht en van prachtige natuurgebieden. Een extra pluspunt is dat je vanuit Nederland al binnen enkele uren in het Deense Jutland kan staan. Dit maakt een autorondreis Denemarken eenvoudig om vanuit ons eigen land te maken.

Jutland Denemarken
 • 7-daagse rondreis De mooiste plekjes van Denemarken

  8-daagse rondreis De mooiste plekjes van Denemarken

  Op naar de mooiste (schier)eilanden van Denemarken met volop natuur- en stedenpracht. Bezoek paleizen, kastelen en stap in de sprookjeswereld van H.C. Andersen. Met verblijf in stad (Kopenhagen en Aarhus) én aan zee (Faaborgfjord).

  1.212,75 Aanbieder: anwb.nl/vakantie
  Bekijk reis bij aanbieder
 • 9-daagse rondreis Denemarken - Margrietroute langs Deense Kro's

  9-daagse rondreis Denemarken – de Margrietroute

  Een koninklijke route door Denemarken, de Margrietroute! Van prachtige natuur tot gezellige steden, tijdens deze rondreis beleef je het allemaal. Ga je mee op de reis naar Jutland, Funen en Seeland?

  751,25 Aanbieder: anwb.nl/vakantie
  Bekijk reis bij aanbieder
 • 8-daagse rondreis Idyllisch Denemarken

  8-daagse rondreis Idyllisch Denemarken

  Denemarken bestaat uit glooiende landschappen met gezellige dorpjes en prachtige vakwerkhuizen. Dit is het land waar ‘hygge’ is ontstaan. De essentie van ‘hygge’ is het creëren van een warme sfeer, gezelligheid, lekker eten en drinken, samenzijn met familie en genieten van de natuur en omgeving van dit vriendelijke land. Misschien worden de Denen hierdoor wel vaak als de gelukkigste …

  789,00 Aanbieder: TUI.nl
  Bekijk reis bij aanbieder
 • Ontdek Denemarken en Zweden

  Ontdek Denemarken en Zweden

  Een leuke rondreis langs veel verschillende eilanden van Denemarken, met een klein uitstapje naar de stad Malmö in Zweden. De reis heeft een perfecte mix tussen kunst, cultuur, natuur en mooie steden. Denemarken is het land van het goede leven en Zweden is het land van rust. Gedurende deze reis verblijft u in middenklasse hotels op basis van logies en …

  917,00 Aanbieder: De Jong Intra Vakanties
  Bekijk reis bij aanbieder
 • Deens Drieluik

  Deens Drieluik

  Tijdens deze rondreis ontdekt u de drie grootste (schier)eilanden van Denemarken: Jutland, Seeland en Funen. Grote steden, boerendorpjes, uitgestrekte stranden en in iedere regio leuke en interessante bezienswaardigheden vormen de ingrediënten die deze reis zo interessant maken. De reis is inmiddels favoriet geworden en de hotels en de bezienswaardigheden hebben een hoge gastenwaardering. Gedurende deze reis verblijft u …

  581,00 Aanbieder: De Jong Intra Vakanties
  Bekijk reis bij aanbieder
 • Beleef Jutland

  Beleef Jutland

  Een 10-daagse autorondreis met eigen auto langs de mooiste plekjes van Jutland. Ontdek de dynamische steden en geniet van de mooie en rustige natuur. U verblijft in de meeste gevallen twee nachten op de bestemming, dus het reistempo is relaxed. Laat u ’s avonds culinair verrassen in een restaurant en ontmoet de vriendelijke Denen. Tijdens deze rondreis gaat u mee …

  791,00 Aanbieder: De Jong Intra Vakanties
  Bekijk reis bij aanbieder
 • Denemarken op je gemak

  Denemarken op je gemak

  De westkust van Jutland wordt vooral gedomineerd door het Waddenzee Nationaal Park waar mooie stranden liggen en een rijk vogelleven te vinden is. Daarna rijdt u via de ‘Tuin van Denemarken’, het schiereiland Funen, naar Roskilde op het eiland Seeland waar ook de hoofdstad Kopenhagen ligt. Via een mooie omweg langs de krijtrotsen van Møns Klint en Lolland vaart …

  1.158,00 Aanbieder: De Jong Intra Vakanties
  Bekijk reis bij aanbieder
Bekijk reizen bij De Jong Intra – aanbevolen reisorganisatie

Je kan een rondreis Denemarken op je gemak maken door een 12-daagse autorondreis te boeken. Vanuit Nederland vertrek je eerst naar Jutland. Binnen 6,5 uur rijden kom je aan in het plaatsje Tonder net over de grens van Duitsland. Bezoek hier meteen een prachtige bezienswaardigheid Schackenborg Slot. Dit is een schitterend kasteel met een par eromheen. De volgende dag gaje op weg naar Vemb en trek je langs de westkust van Jutland. Dit deel is onderdeel van het Nationaal Park Waddenzee. Liefhebbers van oesters kunnen hier de beste oesters van Europa eten. Eventueel kan je ook nog een uitstapje maken naar één van de Deense Waddeneilanden. Vanuit Jutland maak je daarna een uitstapje naar het eiland Funen. Bezoek op dit eiland de plaats Odense. Dit is de geboorteplaats van Hans Christiaan Andersen. Geniet daarbij ook van het prachtige kasteel Egeskov.

Ga naar TUI – aanbevolen reisorganisatie
Kasteel Egeskov

Het eiland lijkt daardoor van zichzelf wel een sprookje. Tijdens de autorondreis Denemarken kom je daarna aan in Roskilde. Je vindt hier het beroemde Vikingmuseum. Hier vlakbij ligt ook de hoofdstad van Denemarken Kopenhagen. Het is zeker een aanrader om hier naartoe te gaan. De laatste dagen kan je eventueel nog doorbrengen op één van de prachtige eilanden bij Falster. Je vindt hier historische steden met oude vakwerkhuizen. Mocht je een familierondreis Denemarken boeken dan is het zeker een aanrader om ook naar Legoland te gaan. Dit pretpark is zelfs leuk als je geen lego fan bent.

Reizen naar Denemarken kan ook een begin zijn van je Scandinavië rondreis. Vanuit Denemarken kan je bijvoorbeeld de veerboot nemen naar Zweden of Noorwegen. Je kan zo een rondreis Denemarken, Zweden en Noorwegen maken. Mocht je weinig tijd hebben dan kan je ook kiezen voor alleen een rondreis Denemarken en Zweden. Het grote voordeel aan Scandinavië is dat je vrijwel overal mag wildkamperen. Vooral in Zweden en Noorwegen kan je één met de natuur worden door bijvoorbeeld een camper te huren. Met de camper kan je vanuit Nederland vertrekken en beginnen aan je rondreis Denemarken met camper.

Je kan op verschillende plekken midden in de natuur van Denemarken stoppen. Hier kan je heerlijk genieten van de schitterende natuur. Hou er wel rekening mee dat je alleen in Denemarken zelf niet mag wildkamperen. In de omliggende landen zoals Noorwegen is het wel toegestaan.

Zie je het niet zitten om met een camper rond te rijden? Dan kan je een Denemarken rondreis kampeerhutten maken. Op verschillende plekken in de mooiste nationale parken staan zogenaamde kampeerhutten. Je slaapt hier iets comfortabeler in dan een tent, maar wel midden in de schitterende natuur. Verschillende reisorganisaties organiseren reizen langs de verschillende kampeerhutten in Denemarken. Je kan hier een tussenstop maken en genieten van een prachtig uitzicht. Met de kinderen is dit natuurlijk ook fantastisch omdat ze heerlijk kunnen spelen in de natuur.

Reizen naar Denemarken

Reizen naar Denemarken kan eenvoudig met de eigen auto vanuit Nederland. De eerste regio aan de grens van Duitsland is Jutland. Net over de grens vind je het plaatsje Tonder. Dit plaatsje ligt op slechts 6,5 uur rijden vanaf Nederland. Je kan zo eenvoudig zelf reizen naar Denemarken. Het is vooral in Denemarken fijn om je eigen auto tot je beschikking te hebben. Je legt namelijk regelmatig grote afstanden af door de natuur. Mocht je echt geen eigen auto tot je beschikking hebben, dan kan je nog kiezen voor een fly drive vakantie. Hierbij vlieg je direct op Kopenhagen.

Tonder

Op het vliegveld van Kopenhagen staat de huurauto al voor je klaar. Je kan hiermee aan je rondreis Denemarken gaan beginnen. Nog een optie is om vanuit Nederland een camper te huren. Met een camper kan je op de mooiste plekken in het land komen. Je kan hier midden in de natuur gaan kamperen. Als je zelf geen camper tot je beschikking hebt dan zijn er verschillende reisorganisaties waarbij je een camper kan huren. Je kan de camper voor een week of paar weken huren en ermee door Scandinavië trekken. Dit zijn verschillende mogelijkheden om je reis zo uniek mogelijk te maken.

Autorondreis Denemarken

Een autorondreis Denemarken is vanuit Nederland relatief eenvoudig te maken. Vooral doordat het land binnen 6,5 uur rijden te bereiken is. In 10 dagen tijd kan je al een groot deel van Denemarken met de eigen auto ontdekken. Ga bijvoorbeeld op ontdekkingstocht door Jutland en ontdek de Waddenzee van Denemarken. Begin je reis in Garsten en treed in de voetsporen van de gendarmerie. Volg het beroemde voetpad waar te voet gepatrouilleerd werd. Bezoek ook het zomerverblijf van de Koninklijke familie Grasten Castle en reis terug in het verleden. Er is hier ook een officiële wisseling van de wacht met trommels en fluiten. Reis daarna naar het westen van Jutland. Dit is vooral de plek waar watersportliefhebbers naartoe gaan. Als je een familievakantie geboekt hebt is het heerlijk om naar het kindvriendelijke strand Bork Havn te gaan. Breng ook een bezoek aan Bork Vikingehavn.

Viking dorp

Je gaat hierin terug in de tijd en je komt in een echt Vikingen dorp. Zo kan je zien hoe de Vikingen vroeger leefden. Breng daarna een bezoek aan Noord Jutland met de havenstad Aalborg. Dit is een bruisende stad waar je heerlijk kan shoppen en je gezellige restaurants tegenkomt. Breng ook een bezoek aan het Mariager fjord en het Fyrkat Viking centrum. De plaats Mariager staat overigens bekend als de stad van de rozen. Dit is tevens het eindpunt van je autorondreis Denemarken. Vanuit hier keer je weer terug naar Nederland. Uiteraard kan je tijdens een autorondreis Denemarken ook nog andere delen van het land meepakken.

Ga naar TUI – aanbevolen reisorganisatie

Zo kan je ook een bezoek brengen aan de hoofdstad Kopenhagen. Of je kan een paar dagen doorbrengen in het sprookjesdorp Odense. Dit is de geboorteplaats van Hans Christian Andersen. Of breng een bezoek aan de tweede grootste stad van Denemarken: Aarhus. Je vindt hier gezellige pubs en romantische restaurants. Je kan je rondreis Denemarken zelf samenstellen met verschillende hoogtepunten uit het land.

Rondreis Denemarken met camper

Een rondreis Denemarken met camper is perfect als je graag op plekken midden in de natuur wilt verblijven. Neem bijvoorbeeld het schitterende Jutland of de Waddeneilanden van Denemarken. Er zijn verschillende schitterende campings waar je kan verblijven. Hou er wel rekening mee dat wildkamperen verboden is in Denemarken. In tegenstelling tot de verschillende andere Scandinavische landen. Toch is het schitterend om een rondreis te maken met je eigen camper.

Deense stad Ribe

Je kan bijvoorbeeld tijdens een rondreis Denemarken met camper de Margrietroute volgen. De route is vernoemd naar de Koningin van Denemarken. Langs de route staan bordjes met een margriet erop afgebeeld. Je weet daardoor dat je nog steeds de route volgt. Op de Margrietroute liggen ook verschillende Deense eilanden om te ontdekken. Met de route krijg je een groot deel van het land te zien. De totale route is 3.700 km dus je kan er ook voor kiezen om slechts een deel af te leggen. Begin eventueel je reis in de Deense stad Ribe op 7 uur rijden vanaf Nederland. Vervolg daarna de route naar Aarhus, Jelling, Oost-Jutland en maak de overstap naar het eiland Funen. Funen wordt ook wel de tuin van Denemarken genoemd. Je vindt hier het prachtige Hndsgavl Slot. Vervolg daarna de route naar Sjaelland en Kopenhagen voor je weer terug naar huis keert. Dit is een prachtig stukje van de Margrietroute in Denemarken.

Bekijk reizen bij De Jong Intra – aanbevolen reisorganisatie

Ga naar ANWB rondreizen – aanbevolen reisaanbieder

Rondreis Denemarken en Zweden

Combineer twee prachtige Scandinavische landen tijdens een rondreis Denemarken en Zweden. Je kan hierbij heerlijk ontspannen in de natuur en genieten van beide landen. Als je echt de tijd wilt nemen om beide landen te ontdekken, dan kan je een 15-daagse rondreis boeken. Rij eerst met je auto naar Puttgarden. Vanuit hier neem je de ferry naar Rødby. Vanuit Rødby rij je door naar Køge. Køge zelf heeft een schattig oud centrum om te verkennen. Het ligt ook nog eens direct aan het strand. Daarnaast ligt het vlakbij Kopenhagen. Het is natuurlijk een aanrader om een uitstapje naar de hoofdstad van Denemarken te maken. Na een paar dagen Denemarken gaan we al op weg naar Zweden. Via de Øresundsbrug rij je direct naar het Zweedse Malmö. Misschien ken je de brug wel uit de tv-serie The Bridge. Malmö is de geboorteplaats van Zlatan Ibrahimovic, maar daarbuiten heeft de stad genoeg gezellige bezienswaardigheden. Je vindt er ook veel gezellige bars en restaurants. Vanuit Malmö keer je eigenlijk weer terug naar Denemarken.

Rødby

Je brengt een bezoek aan het Deense eiland Bronholmn. Je vindt hier prachtige witte zandstranden en schattige stadjes. Je kan hier prachtige wandelingen door de natuur maken. Vanuit het Deense eiland keer je weer terug naar Zweden naar Olofström. Opnieuw vindt je hier een schitterende natuur om wandeltochten door te maken. Vanuit hier rij je naar één van de belangrijkste steden uit de geschiedenis van Zweden Kalmar. Je vindt hier een oud centrum en prachtige oude bezienswaardigheden. Vanuit Kalmar ga je naar Jönköping. Dit is het Zweedse merengebied met o.a. Vätternmeer. In de omgeving kan je verschillende natuurgebieden ontdekken of een tocht met een kano maken.  Hierna vertrek je naar de Zweedse havenstad Göteborg. De binnenstad is absoluut leuk om te gaan ontdekken. Via Göteborg vertrek je weer terug naar Denemarken met de ferry. Je brengt een bezoek aan de tweede grootste stad Arhus. Je vindt hier verschillende museums uit diverse tijdperken zoals de oudheid, prehistorie en middeleeuwen. Na een paar dagen Arhus keer je helaas alweer terug naar Nederland.

Rondreis Denemarken, Zweden en Noorwegen

Wil je de hoogtepunten van Scandinavië ontdekken? Boek bij je reisorganisatie dan een rondreis Denemarken, Zweden en Noorwegen. Trek hier wel minimaal 21 dagen voor uit om de landen echt goed te verkennen. Tijdens deze veelzijdige rondreis ga je echt de hoogtepunten van deze drie landen ontdekken. Reis eerst vanuit Nederland naar de Deense plaats Ribe. Bezoek hier het Ribe Vikinge Center waarbij je meer leert over de Vikingen. Vanuit Ribe vertrek je naar de tweede grootste stad van Denemarken: Arhus. Deze dynamische studentenstad is zeker weten de moeite waard om een dag te verblijven.

Oldtown museum Aarhus

Er is ook een geweldig openluchtmuseum te vinden over de geschiedenis van Denemarken. Vanuit Arhus reis je naar de Noorse hoofdstad Oslo. Oslo heeft een gezellig historisch centrum met o.a. het Vikingschipmuseum. Kunstliefhebbers kunnen in het museum de Munch collectie bewonderen. Vanuit Oslo ga je de tocht maken naar Vradal. Je rijdt hierbij door een schitterend stuk natuur en dit is alvast een voorproefje op wat komen gaat. Vanuit Vradal vertrek je naar Haugesund. Hier ontstond de naam voor Noorwegen. De Vikingen noemde het land namelijk de weg naar het Noorden. Vanuit Haugesund breng je een bezoek aan de oude hoofdstad van Noorwegen: Bergen. Dit wordt één van de mooiste steden van het land genoemd. Je vindt in de directe omgeving een prachtige natuur met iconen van Scandinavië. Vanuit hier trek je nog verder naar het noorden richting Sogndal. Geniet hier van de prachtige natuur voor je doorreist naar Røros. Røros is een rustig stadje in Noorwegen en staat vooral bekend om de natuur in de omgeving.

Ga naar TUI – aanbevolen reisorganisatie

Je keert nu vanuit Noorwegen naar Zweden naar Falun. Dit is het officiële merengebied van Zweden en een schitterende streek met rode huisjes. Vanaf Falun breng je een bezoek aan Stockholm. Dit is natuurlijk de stad van Abba en de stad zelf heeft ook een prachtig oud centrum. Vanuit Stockholm kan je een bezoek brengen aan Linköping. Dit is een stad met een oud historisch centrum om te verkennen. Vanuit hier begint je reis naar Växjö. Op de weg ernaar toe kom je het beroemde Ikea museum tegen. Vanuit hier kom je uit in Malmö. Een gezellige stad met een bruisend centrum. De laatste dagen kan je doorbrengen in Roskilde. Vanuit hier kan je een dagje naar Kopenhagen voor je de boot terugneemt richting Duitsland. Je hebt zo een heerlijke rondreis Denemarken, Zweden en Noorwegen afgelegd en het beste van de drie landen gezien.

Ga naar ANWB rondreizen – aanbevolen reisaanbieder

Hoe kun je het beste naar Denemarken reizen?

Denemarken is gemakkelijk bereikbaar met de eigen auto vanuit Nederland. Uiteraard kun je Denemarken ook bereiken per vliegtuig en een auto huren voor je rondreis.

Heeft Denemarken veel bezienswaardigheden?

Denemarken is een relatief onbekend land voor veel Nederlanders. Echter heeft het land veel voordelen. Zo kun je er makkelijk naartoe reizen en is het ook eenvoudig om het hele land rond te reizen gedurende 1 rondreis. Bezienswaardigheden zijn o.a. Park Tivoli in Kopenhagen, Vadehavet Nationaal Park en Kronenberg Slot.

Is het druk in Denemarken?

In Denemarken kun je genieten van een heerlijk rustige rondreis. Wandelen in de natuur, fietsen door de velden en genieten van de mooie uitzichten, dat kan allemaal in Denemarken.