Rondreis Noorwegen

Geniet van de ruige en gevarieerde natuur tijdens een rondreis Noorwegen. Er zijn verschillende routes die je kan afleggen door Noorwegen. Je kan een rondreis Noorwegen zelf samenstellen. Of kiezen voor een complete rondreis van 8 of 14 dagen. Vanwege de grote afstanden gaat het altijd om een autorondreis Noorwegen. Met je eigen autoreis je langs verschillende plekken. Heb je geen zin om met je eigen auto te gaan? Dan kan je een fly drive vakantie afwegen. Hierbij vlieg je naar één van de steden in Noorwegen en staat er op het vliegveld een huurauto voor je klaar.

Ga naar TUI – aanbevolen reisorganisatie

Ga naar ANWB – aanbevolen reisorganisatie

Ga naar Voigt-travel – aanbevolen reisorganisatie

Bekijk reizen bij De Jong Intra – aanbevolen reisorganisatie

Voor de mooiste vergezichten kan je een rondreis Zuid & West maken. Vanuit Nederland rij je met je eigen auto naar het Deense Velje. Na een dag uitrusten neem je de veerboot naar het Noorse Kristiansand. Kristiansand is al jaren een geliefde vakantieplek voor de Noorden en heeft een gezellige stad en kustlijn. Langs de kust liggen verschillende eilandjes die je eventueel kan bezoeken met een boottochtje. Eén van de eilanden die je kan bezoeken is Hidra. Je vindt hier een prachtige flore en fauna. Terug gekeerd op het vaste land rij je naar Stavanger. Je kan hierbij genieten van het prachtige landschap om je heen tijdens de autorit. Beklim bij aankomst vooral de Preekstoel om een prachtig uitzicht over de Lysefjord te krijgen.

Vanuit Stavager kan je de National Tourist Route Ryfylke rijden. Je geniet hier van de mooiste uitzichten en watervallen. Vergeet dus zeker weten niet je camera mee te nemen. Vervolgens kom je aan in Roldal. Dit plaatsje zelf is een aanrader, maar je kan vooral genieten van de omgeving. Je vindt hier de prachtige Hardangervidda hoogvlakte. Daarna reis je door naar de mooiste stad van Noorwegen: Bergen. Je vindt hier een prachtige haven met houten huisjes. Vanuit Bergen kan je beginnen aan je terugreis met de boot naar Hirtshals. Tijdens je reis krijg je nog een paar laatste uitzichten op de schitterende fjorden. Deze rondreis Noorwegen 14 dagen is zeker weten de moeite waard om het land in een notendop te leren kennen.

Ga naar ANWB rondreizen – aanbevolen reisaanbieder

Fjorden Noorwegen
 • 11-daagse rondreis Noorwegen - Wegdromen tussen de fjorden

  15-daagse rondreis Noorwegen – Wegdromen tussen de fjorden

  Bestaat er in Europa een mooier panorama dan dat van de Noorse fjorden? Ook de ruige natuurlandschappen, krachtige ‘fossen’ (watervallen) en kosmopolitische steden als Oslo en Stavanger maken indruk.

  1.627,75 Aanbieder: anwb.nl
  Bekijk reis bij aanbieder
 • 11-daagse treinrondreis Noorwegen - Groen, groener, groenst

  11-daagse treinrondreis Noorwegen – Groen, groener, groenst

  Vanuit een comfortabele trein met royaal uitzicht ontdek je de zuidkust tussen Kristiansand en Stavanger en de hoogvlakte, de bergen en de watervallen tussen Bergen, Geilo en Oslo. Ga je ook mee?

  2.317,91 Aanbieder: anwb.nl
  Bekijk reis bij aanbieder
 • 12-, 13-daagse familierondreis Afwisselend Noorwegen - Stena en Fjord Line

  12-, 13-daagse familierondreis Afwisselend Noorwegen – Stena en Fjord Line

  Leef je uit en kom tot rust in de natuur van Noorwegen. Deze afwisselende rondreis voert naar fjorden, bergen, Europa’s grootste hoogvlakte en het Telemarkkanaal. Ga je op zoek naar elanden bij Rauland?

  439,30 Aanbieder: anwb.nl
  Bekijk reis bij aanbieder
 • 13-, 14-daagse familierondreis Afwisselend Noorwegen - Color Line

  13-, 14-daagse familierondreis Afwisselend Noorwegen – Color Line

  Ontdek vanuit een drietal vakantieadresjes hoe afwisselend Noorwegen is. Via de bergen en fjorden reis je Europa’s grootste bergplateau. En onderweg kom je langs de twee charmante steden Oslo en Bergen.

  560,88 Aanbieder: anwb.nl
  Bekijk reis bij aanbieder
 • 13-daagse rondreis Noorwegen - Het mooiste uitzicht ter wereld

  13-daagse rondreis Noorwegen – Het mooiste uitzicht ter wereld

  Ontdek veelzijdig Noorwegen: de kustlijn, de fjorden, de ongerepte natuur, de charmante steden en… het mooiste uitzicht ter wereld!

  1.260,28 Aanbieder: anwb.nl
  Bekijk reis bij aanbieder
 • 17-daagse familierondreis Adembenemend Noorwegen

  17-daagse familierondreis Adembenemend Noorwegen

  Ga mee naar Noorwegen en ontdek met het hele gezin hoe adembenemend dit land is. Van de bergen reis je via de diepste en langste fjord naar Europa’s grootste hoogvlakte.

  846,28 Aanbieder: anwb.nl
  Bekijk reis bij aanbieder
 • 9-daagse groepstreinrondreis Bijzonder Noorwegen

  9-daagse groepstreinrondreis Bijzonder Noorwegen

  Per trein ontdekken we de schoonheid van Noorwegen. Van Oslo reizen we via Lillehammer naar Åndalsnes en vervolgens naar Ålesund met prachtige uitzichten onderweg.

  2.378,75 Aanbieder: anwb.nl
  Bekijk reis bij aanbieder
 • 16-daagse rondreis Noorwegen - Land van de fjorden

  16-daagse rondreis Noorwegen – Land van de fjorden

  Op rondreis door Noorwegen met de elektrische auto langs bergen, fjorden en steden als Oslo en Bergen. De afstanden zijn niet te lang. Goed voor je auto en voor jezelf: je hebt de tijd om het mooie landschap in je op te nemen. En op de heen- en terugreis een tussenstop in Noord-Duitsland.

  1.807,28 Aanbieder: anwb.nl
  Bekijk reis bij aanbieder
 • 15-daagse rondreis Weg van Noorwegen

  15-daagse rondreis Weg van Noorwegen

  Autorijden is een feest tijdens deze zeer afwisselende rondreis door Noorwegen. Van oost naar west, langs bergen, meren en historische stadjes. Je volgt een paar van de mooiste routes van dit prachtige land. Van het ene naar het andere sublieme uitzicht!

  1.393,28 Aanbieder: anwb.nl
  Bekijk reis bij aanbieder
 • 13-daagse rondreis Fjordenpracht in Noorwegen

  13-daagse rondreis Fjordenpracht in Noorwegen

  Reis naar de Noorse fjorden en ontdek de woeste natuur van Noorwegen. Dit avontuur brengt je naar een paar van de mooiste autoroutes en natuurgebieden van Europa en twee van de bekendste steden van Noorwegen: Oslo en Bergen.

  1.701,30 Aanbieder: anwb.nl
  Bekijk reis bij aanbieder
 • 15-daagse rondreis Natuurlijk Noorwegen en Zweden

  15-daagse rondreis Natuurlijk Noorwegen en Zweden

  Een prachtige reis met een combinatie van het glooiende Zweden en het ruige fjordenlandschap van Noorwegen. De wereldsteden Stockholm en Oslo worden natuurlijk aangedaan, maar ook de oude Hanzestad Bergen wordt niet vergeten. Dit is een rondreis met tegenstellingen; de rust van de natuur, de drukte van de stad, de lieflijkheid van het Zweedse landschap tegenover de onvoorspelbare natuur van …

  2.668,00 Aanbieder: TUI.nl
  Bekijk reis bij aanbieder
 • Ontdek Zuid-Noorwegen

  Ontdek Zuid-Noorwegen

  Deze rondreis brengt je door het zuiden van Noorwegen. In Telemarken lijkt al het natuurschoon op miniatuurschaal te zijn samengebracht en aan de kust zorgen de de havensteden Stavanger en Bergen voor een paar levendige dagen. In tien dagen ontdek je alle hoogtepunten van de zuidkust, het fjordengebied en het binnenland. Je eindigt de rondreis in de hoofdstad Oslo. Gedurende …

  1.260,00 Aanbieder: De Jong Intra Vakanties
  Bekijk reis bij aanbieder

Heb je geen zin om zelf te rijden? Wat dacht je van een rondreis met de trein. Tijdens een rondreis Noorwegen 8 dagen maak je een prachtige tocht door het landschap per trein. De reis bevat zelfs twee treinreizen die in de lijst met mooiste treinreizen ter wereld staan. Je begint je reis met een rechtstreekse vlucht naar Oslo. De rest van de dag kan je Oslo ontdekken voor je begint aan je treinreis. Je neemt vanuit Oslo de trein naar Mydral. Dit is een treinreis van 5 uur.

In Mydral stap je over op de trein naar Flam. Dit wordt gezien als de mooiste treinrit van Noorwegen. Je rijdt regelmatig door prachtige hoge bergen afgewisseld met laagland. Geniet van deze prachtige rit die slechts een uur duurt. In Flam zelf kan je alles op loopafstand bezoeken. Extra leuk om te proberen is Viking tapas. Het is ook een aanrader om vanuit Flam een boottocht te maken naar het Aurlandsfjord. Vanuit Flam ga je terug met de trein naar Mydral. Vanaf hier neem je de trein naar Bergen. Bergen is één van de mooiste steden van Noorwegen. Je kan hier een dag doorbrengen want er is genoeg te zien en te beleven. Neem eventueel een kabelbaan naar de top van de berg voor een prachtig uitzicht over de stad. Vanuit Bergen vlieg je vervolgens weer terug naar Nederland.

Ga naar TUI – aanbevolen reisorganisatie

Ga naar ANWB – aanbevolen reisorganisatie

Ga naar Voigt-travel – aanbevolen reisorganisatie

Ben je vooral benieuwd naar de woeste natuur in Noorwegen? Je kan ook een 14-daagse rondreis maken langs de Noorse Fjorden. Dit is de meest woeste natuur van het land en je vindt er prachtige autoroutes. Vanuit het Duitse Kiel neem je de boot naar Oslo. Vanuit Oslo begint je reis naar Geilo. Maak onderweg vooral even een tussenstop bij Hadeland Glassworks. Je kan hier zien hoor Noors glas gemaakt wordt. Aangekomen in Geilo kan je direct genieten van de prachtige natuur. Maak een wandeling over de Hardangervidda hoogvlakte.

Reis vervolgens door naar de mooiste stad van het land: Bergen. Het fijne van Bergen is het prachtige achterland met de Hardangerfjord en Voringvoss waterval. Bergen en fjorden wisselen hier elkaar af. In Bergen zelf is ook genoeg te zien en vindt je prachtige houten huizen. Vanuit Bergen reis je door naar Sogndal. Je vindt hier de mooiste fjorden voornamelijk in het Jostedalsbreen Nationaal Park. Hier vind je de hoogste bergen van het land en de Vettisfossen waterval. Rij door naar Geiranger waar je de Eagle Bend route kan nemen. Deze route heeft spectaculaire uitzichten met watervallen en fjorden. Je eindigt de route in Fosnavag. Vanuit deze stad kan je het eiland Runde bezoeken. Hier vind je o.a. de overblijfselen van het VOC schip Akerendam. Vanuit Fosnavag volg je de Trollstigen route naar Dombas. Dit wordt de trollen route genoemd. De route gaat door een prachtig mythisch landschap met watervallen en bergen. Vanuit Dombas kan je de laatste route nemen richting Oslo waaruit je weer richting Nederland vertrekt. Het is eventueel mogelijk om nog een paar dagen in Oslo te blijven.

Nationale parken in Noorwegen bezoeken tijdens je rondreis

De Nationale Parken van Noorwegen zijn een reeks parken die het land en zijn wilde dieren bescherming bieden. De parken liggen verspreid over Noorwegen, sommige in de nabijheid van elkaar. Zo is er het Nationaal Park Vassfjellet, waar de Noorse berghaas leeft; dit nationale park heeft ook veel verschillende soorten vogels en vissen! Andere opmerkelijke gebieden zijn Rondane Nationaal Park met zijn bergtoppen van meer dan 3000 meter hoog, evenals Jotunheimen, dat 1/4 van de oppervlakte van het land beslaat en de meeste van de hoogste bergen in Noorwegen bevat met toppen tot 5500 meter hoog!

Jottunheimen National Park is een bergachtig gebied in Noorwegen dat een overvloed aan wilde dieren herbergt en een van ’s werelds meest toegankelijke en schilderachtige nationale parken is. Wandelpaden in overvloed in Jotunheimen National Park, waar je kunt wandelen tussen de gletsjers, genieten van weelderige bossen, en frisse berglucht inademen.

Het Nationaal Park Geirangerfjord, gelegen tussen de steden Geiranger en Alesund, staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De Noorse regering verleende het deze status in 2005 vanwege zijn schoonheid en unieke geologische kenmerken, waaronder watervallen, ravijnen, bogen en grotten.

Het Nationaal Park Jostedalsbreen is de grootste gletsjer van Noorwegen. Hij is ontstaan in de ijstijd. Het park heeft een oppervlakte van ongeveer 1.600 km2 en is een van de natuurlijke schatten van Noorwegen. Als gevolg daarvan is het ook het thuis van dieren zoals enkele bruine beren die in het gebied hebben rondgezworven.

Bekijk reizen bij De Jong Intra – aanbevolen reisorganisatie

Autorondreis Noorwegen

Een autorondreis Noorwegen is een afwisselende reis door de prachtige natuur van Noorwegen. Met je eigen auto kan je verschillende routes door het Noorse landschap afleggen. Begin je reis door met de auto naar het Duitse Kiel te rijden. Vanuit Kiel kan je de veerboot naar Oslo nemen. Dit is de snelste manier om direct kennis te maken met het prachtige landschap. De stad Oslo is namelijk omgeven met een schitterende natuur. Vanuit Oslo reis je door naar Hemsedal. Dit wordt ook wel de Scandinavische Alpen genoemd. Met je eigen auto kan je langs ruim 20 verschillende bergen rijden. Neem bijvoorbeeld de Koningsweg die vroeger met paard en wagen werd afgelegd. Of maak een wandeling langs één van de vele gemarkeerde paden. Je kan ook een bezoek brengen aan Vassfaret. Dit is een berenpark met 7 beren. Met wat geluk kan je de Beer Rugg spotten. Dit is de grootste beer van het land. Je vindt er ook rendieren en herten. Vanuit hier kan je naar de Myrkdalen rijden.

Sognefjord

Maak een dagtocht naar Sognefjord. Dit is de langste fjord van Noorwegen. Bezoek ook vooral de stad Bergen en het nabijgelegen Voss. Je kan in de omgeving echt prachtige wandeltochten maken. Rijs daarna door naar Rauland en maak een tussenstop bij de prachtige fjorden en watervallen. Een autorondreis Noorwegen laat je letterlijk met je eigen auto de mooiste hoogtepunten zien. In Rauland kan je even uitrusten van je autorondreis. Direct aan het water kan je heerlijk kanoën, vissen of zwemmen. In de omgeving zijn verschillende activiteiten te beleven. Je kan bijvoorbeeld gaan paardrijden door het schitterende Noorse landschap. Vanuit Rauland kan je terugrijden naar Oslo. Je kan hier een paar dagen doorbrengen en vervolgens met de veerboot terug naar Kiel in Duitsland. Vanaf hier begin je reis weer terug naar huis. Dankzij een autorondreis heb je zelf de vrijheid om je route te bepalen. Je kan je rondreis zelf samenstellen en verblijven in hutten. Eventueel kan je ook met een rondreis Noorwegen Zweden combineren. Zo krijg je de hoogtepunten van Scandinavië te zien. Een rondreis Noorwegen met kind is ook perfect met de eigen auto. Je bepaalt zo zelf hoe lang je over de route doet en hoe lang je per plek verblijft.

Camperreis Noorwegen

Noorwegen staat natuurlijk bekend om de schitterende natuur. Je kan hier nog meer van genieten tijdens een camperreis Noorwegen. Dankzij een camper kan je flexibel stoppen midden in de natuur. Je wordt zo wakker met een prachtig uitzicht op de Noorse fjorden. Noorwegen is absoluut een camperland. Je mag er namelijk wildkamperen. Zo kan je campings afwisselen met schitterende natuurgebieden waarin je kan verblijven. Je camperreis Noorwegen kan je beginnen in Denemarken. Vanuit hier kan je de ferry nemen naar Kristansand. Dit stadje is een leuke tussenstop voor je met de camper naar Stavanger rijdt. Vanuit hier kan je het prachtige Nationale Park Raet bezoeken. Daarnaast kan je een prachtige wandeling maken naar Preikestolen.

Hardangerfjord

Via Stravanger kan je de route naar Bergen nemen. Het is zeker een aanrader om met je camper van de standaard route af te wijken. Maak bijvoorbeeld een tussenstop in Suldal. Je vindt hier de zalm rivier waarbij je met wat geluk de zalm omhoog ziet springen. Stop ook zeker weten even bij de Hardangerfjord. Deze fjord is 180 km lang en de langste fjord van Noorwegen. Breng daarna een paar dagen door in de gezellige stad Bergen. Vanuit hier kan je met je camper eventueel weer de ferry terug naar Duitsland nemen. Zo maak je een prachtige rondreis met je camper. Het is hierbij zeker weten de moeite waard om te stoppen bij verschillende natuurgebieden. Dankzij je eigen camper heb je de mogelijkheid om te stoppen en te genieten van de schitterende natuur.

Ga naar TUI – aanbevolen reisorganisatie

Ga naar ANWB – aanbevolen reisorganisatie

Ga naar Voigt-travel – aanbevolen reisorganisatie

Het is mogelijk om een camperreis Noorwegen met je eigen camper te maken. Als je niet in het bezit bent van een eigen camper, dan kan je er één huren. Je kan rechtstreeks naar Oslo vliegen vanaf Amsterdam. In Oslo staat een camper voor je klaar waarmee je de rondreis kan maken. Controleer alleen wel even of je hem in Bergen kan inleveren. Of dat je een complete rondreis moet maken waarbij je weer eindigt in Oslo. Er zijn met je eigen camper of huurcamper verschillende routes mogelijk. De camper is ook ideaal voor een rondreis Noorwegen met kind. Je kan zo eenvoudig stoppen langs de route en je kindje laten rusten in de camper.

Fly drive Noorwegen

Een rondreis Noorwegen lijkt je geweldig, maar je ziet het niet zitten om te overnachten op een veerboot vanuit Denemarken of Duitsland. Een fly drive Noorwegen reis is dan de beste oplossing. Hierbij vlieg je direct naar Oslo of Bergen. In deze stad staat een huurauto voor je klaar om je rondreis mee te maken. Een extra pluspunt is dat je nu ook een korte rondreis kan maken. Je bespaart al snel drie dagen reistijd om in Noorwegen aan te komen. Zo hoef je alleen nog maar de route door Noorwegen te maken die je ziet zitten. Je kan de rondreis zelf samenstellen en afleggen met je eigen huurauto.

Fly drive Noorwegen

Met je eigen huurauto heb je de optimale vrijheid om Noorwegen te gaan ontdekken. Daarbij kan je spectaculaire routes afleggen die al voor je zijn uitgestippeld. Met je eigen huurauto kan je langs alle hoogtepunten van Noorwegen rijden. Begin bijvoorbeeld de reis in het prachtige Oslo. Na aankomst op het vliegveld haal je direct je huurauto op een reis je door naar Vinstra. Dit oude olympische dorp is een groot openluchtmuseum met o.a. diverse Noorse kerken. Vanaf Vinstra reis je door het Rondane Nationaal Park. Geniet hier van de natuurpracht en eindig in het stadje Roros. In dit mijnstadje kan je unieke arbeidershuisjes uit het verleden ontdekken. Vervolgens reis je via de prachtige Gauldalen vallei richting Trondheim. Geniet hier van de oude binnenstad met de Nidaros kathedraal. Trondheim was vroeger de hoofdstad van Noorwegen. De koningen en koninginnen van Noorwegen worden hier nog steeds gekroond. Vanuit Trondheim kan je de kustroute rijden naar Kristiansund. Maak hier een tussenstop bij de prachtige Halsafjord.

Kristiansund
Ga naar TUI – aanbevolen reisorganisatie

Voor een bezoek aan Kristiansund moet je een ferry tocht maken tussen Halsa en Kanestraum. De stad Kristiansund ligt in een prachtig eiland midden in de Atlantische Oceaan. Via de Atlantic Road rij je met je eigen huurauto door naar Alesund. Maak hierbij zeker weten ook een tussenstop in Molde. Dit is de rozenstad van Noorwegen. Alesund zelf is een belangrijke vissersplaats met uitzicht op zee en de Aksla berg. Vanuit hier reis je door naar Loen. Je neemt hiervoor opnieuw de ferry waarbij je door de Geirangerfjord vaart. Je ziet tijdens de route prachtige watervallen en fjordboerderijen. In Loen kan je de top van de Hoven Berg beklimmen met een speciale gondel. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de natuur en stad. Rij daarna door twee grote gletsjergebieden Briksdalsbreen en Jostedalsbreen. Dit zorgt voor imposante ijsvelden waar je van kan genieten. Reis door tot aan de Sognefjord en geniet van de schitterende autoroutes. Je eindigt in Sogndal bij de diepste fjord ter wereld. De natuur is hier prachtig en je wordt gegarandeerd verliefd op de regio. Reis daarna door naar Bergen. Eén van de gezelligste steden van Noorwegen. In de stad kan je eventueel je huurauto weer inleveren. Vanuit hier kan je terug naar Amsterdam vliegen om je rondreis Noorwegen af te sluiten.

Ga naar ANWB rondreizen – aanbevolen reisaanbieder